Моля прочетете внимателно информацията на тази страница. Свържете се с мен ако имате въпроси.

Запазени права и употреба

Всички фотографии публикувани на този сайт, в блога, на страницата ми във Facebook, както и тези, които получавате от мен, са със запазени авторски права и са собственост на Milena Gigova | MILENUITY PHOTOGRAPHY. Употребата им с комерсиална цел, без съгласието на автора, е нарушение на закона. Ако желаете да ги ползвате за комерсиални цели, моля свържете се с мен, за да обсъдим.

Milena Gigova | MILENUITY PHOTOGRAPHY си запазва правото да използва заснените кадри единствено и само с цел популяризиране на предлаганата услуга и име. Все пак именно благодарение на фотографиите, които сте видели, сте решили да изберете мен за ваш фотограф. Използването на избрани кадри за моето портфолио е калкулирано в цените на фотосесиите. Моля, ако не желаете да публикувам снимки от вашата фотосесия да ме уведомите за това преди самата сесия като цената на избрания пакет се оксъпява с 50%. Благодаря за разбирането!

Правила, насоки, отговори
1. Как и кога да запазя час за сесия?
Колкото по-рано се свържете с мен, толкова по-голям е шансът да съм свободна на желаната от вас дата. Разбира се, ако имам възможност, ще ви запиша и от днес за утре, но това се случва изключително рядко. Можете да запазите час по телефона (0877 760 233), от формата за контакт тук в сайта или като ми напишете съобщение на страницата във Фейсбук. Тъй като не взимам капаро за сесии и разчитам да коректност, моля, потвърдете вашата сесия два-три дни преди и не по-късно от обяд на деня преди датата на сесията. В случай, че сесията не е потвърдена, моят ангажимент към вас отпада. Благодаря! В случай, че сте с ваучер, нужно да се свържете с мен поне месец преди изтичане на валидността му.
 
2. Нужно ли е да заплатя капаро?
За момента нямам практика да взимам капаро за запазен час за фотосесия, но разчитам на коректност от ваша страна за спазване на уговорката или за отмяна, колкото се може по-рано преди заявената дата.  За събития е нужно да заплатите капаро в размер 30%. Капарото може да се заплати по банков път или в брой. Ако искате да отмените събитието, то е нужно да го сторите не по-късно от 3 седмици преди заявената дата, за да ви върна капарото. В случай на форсмажорни обстоятелства (сериозен инцидент, болест и др), които възпрепятстват осъществяването на фотосесията или събитието,  моля да ме уведомите възможно най-скоро, можете да очаквате същото и от моя страна. 
3. Колко по-рано трябва да пристигна за своята сесия?
Моля, бъдете точни за вашата фотосесия! Всяко закъснение отнема от снимачното ни време. Ако имате записан час за 18:00ч., примерно, това означава да започнем да снимаме в толкова часа! Това е от особена важност, тъй като при външните сесии светлината е от ключово значение. При студийна сесия, за ваше удобство, моля не идвайте повече от 5 минути по-рано от уговорения час, защото студиото не е голямо и няма да можете да изчакате вътре ако предната сесия не е приключила или не съм свършила с подготовката за вашата сесия. 
4. Каква е продължителността на фотосесиите?
Сесиите са с продължителност между 30 мин. и 2 ч., като много зависи от вида сесията, настроението на детето (при детска сесия) , избрания от вас пакет, смяна на тоалети и локации/декори. Предварително с вас ще обсъдим всички подробности, за да сте наясно както вие, така и аз с това колко време ориентировъчно ще ни е  необходимо. Поради спецификата си, сесиите на новородени са с продължителност между 2 и 5ч. Моля прочетете подробна информация за тези сесии тук.
5. Къде снимате?
За снимки на открито, имам предпочитани местенца за снимане, но заедно с вас ще съгласуваме конкретната локация. Ако желаете студийни снимки, студиото ми се намира на ул. Брегалница №78, което е в широкия център на гр. София.
6. Как да се подготвя за своята сесия?
В раздел Фотосесии ще намерите полезна, подробна информация и съвети за това как най-добре да се подготвите за предстоящата ви сесия. С радост ще обсъдя с всеки от вас избора на тоалети и аксесоари, както и идеи, които бихте желали да реализираме. Разполагам с хубав асортимент от реквизити, аксесоари и детски дрешки, които сте добре дошли да ползвате.
7. Кога се заплаща?
При индивидуални фотосесии или събития, заплащането става в деня на снимките, в брой или предварително по банков път.
При заявка за ползване на отстъпка при комбо-услуга (примерно комбо пакет сесия на бременна+сесия на новородено или рожден ден+cake smash сесия), втората сесия се капарира 30% в деня на първата сесия. При неосъществяване на втората сесия в рамките на заявения период (изрично определен между мен и вас период), ангажиментът се счита за изпълнен. Събития (кръщене/сватба/рожден ден) се капарират 30% в рамките на една седмица от запазването на час. 
В случай, че сте заплатили определен брой снимки, но в последствие си харесате повече, можете да си поръчате допълнителни кадри на брой (вижте информацията в раздел Фотосесии и услуги) 
8. Аз ли избирам кадрите, които да обработите?
Често клиентите ми предпочитат да се доверят на моята преценка, тъй като гледайки един суров кадър, аз най-точно мога да си го представя как ще изглежда обработен. Също така, не рядко се случва да комбинирам няколко кадъра в един (особено при снимки, в които има повече от един човек или при нужда от прекадриране), за да се получи перфектната снимка. При избор на кадрите от моя страна, вие пак ще имате възможност да разгледате и останалите кадри и ако си харесате и от тях, да заявите допълнителни. Вие също можете да направите селекцията като до 4 дни след сесията ви изпращам галерия, от която да изберете кадрите, които желаете да обработя.  Желателно е да направите своя избор до 4 дни след като сте получили галерията. 
9. Кога и как ще получа снимките си?
Обработвам сесиите по ред на заснемане, като отделям индивидуално време на всеки един кадър. Ще получите вашите обработени снимки в срок около 15-30 работни дни от датата на заснемане, до 60 работни дни за заснемане на сватба.  Ако желаете, можете да заявите експресно обработване (5 работни дни), което се доплаща +40% от стойността на сесията/събитието. 
Получавате достъп по имейл до красиво организирана фото галерия, от където с ПИН код, който получавате от мен, можете да свалите снимките в два формата - оригинален размер и малък размер, оптимизиран за онлайн ползване. Галерията ви е активна 2 седмици (5 дни за Коледни кампании) като можете да я споделяте (цялата или избрани от вас кадри) с приятели, като вие да решите дали те да могат да си свалят снимки или не. Моля, не забравяйте да си свалите снимките и ги свалете от компютър! Свалени със скрийн шот или през телефон съсипва качеството на изображенията и снимките изглеждат неясни, пикселизирани, мътни и са негодни за копиране на хартия :)
10. Давате ли необработени кадри?
Не, не предоставям суров материал. Можете да разгледате необработените снимки и при желание да заявите обработка на избрания от вас брой допълнителни кадри. В кръга на шегата, но все пак - когато поръчвате пържола в ресторант, след това не ви предоставят да си вземете останалата част от суровото теленце за вкъщи...:) ;) . 
11. Колко души могат да се снимат в една семейна сесия?
За мен семейството е много специално и ценно. За това силно приветствам, когато родителите желаят да се снимат за спомен с дечицата си. Има семейства с различен състав и брой членове. Все пак, в семейна сесия могат да участват членове от едно семейство или такива с пряка роднинска връзка. При желание да се снимат повече от 6 души (роднини), моля нека го коментираме предварително, като при такава сесия се заплаща по 10лв за всеки допълнителен човек и минималния пакет, който можете да заявите е Стандартен . При желание да се снимат приятелски семейства, всяко заплаща избрания от тях пакет по отделно, като освен общите кадри се правят и индивидуални за всяко семейство. Ако става дума за студийна сесия, то е нужно да се резервират два последователни часа за всяко семейство, като общите снимки се правят при засичането на двете сесии. 
 
12. Мога ли да доведа други хора на сесията, които няма да се снимат?
Не е желателно на сесията да присъстват много хора. Опитът ми показва, че въпреки изричните ми инструкции околните да викат детенцето само, когато са застанали възможно най-близо до моя обектив, това, което се случва в реалност е подвикване от всички страни, при което детето се шашва на къде да гледа и съответно тъкмо, когато успея да му привлека вниманието към мен, някой околен го извиква от съвсем друга посока. Резултатът е не само по-малко кадри, където детето гледа в обектива, но често и превъзбуждане и изнервяне на мъничето.
При останалите сесии също не е желателно да има повече от един придружител, отново поради същата причина - нежелано разсейване.
13. Трябва ли да си носим чисти обувки за студийна сесия?
При влизане в студиото ще бъдете помолени да си сложите калцуни или пантофи. Можете да се снимате боси или да си носите чисти обувки за снимките. Дечицата са по-сладки босички :). Моля ви, обувките, които носите наистина да бъдат чисти! Отпечатъци от подметки не се чистят от фоновете, а и в студиото лазят малки дечица. Нека пазим и тяхното здраве.
14. Има ли преференциални условия за редовни клиенти?
Да! След 3 осъществени фотосесии при мен ползвате 10% отстъпка за редовен клиент за всички следващи фотосесии или допълнителни бонус кадри към вашата сесия. Също така, при избор на комбо-услуга също ползвате отстъпка. Моля прочетете повече за комбинираните сесии в раздел Фотосесии.
15. Предлагате ли подаръчни ваучери?
Да. Можете да поръчате ваучер като се свържете с мен по телефона, чрез съобщение от контактната форма на сайта или от страницата ми във Фейсбук. Ваучерите са със същата стойност както избрания от вас пакет. Ваучерите не могат да бъдат заменени за паричната им стойност. Внимание: Ваучери закупени след 01.01.2018 г. са с валидност 6м. от датата на закупуване. 
16. Снимате ли кръщенета, рожденни дни и други тържества?
Да. Заснемам както частни, така и корпоративни събития. Разгледайте раздел Фотосесии.
17. Предлагате ли продуктова фотография?
Да. Моля свържете се с мен да обсъдим подробностите. 
18. Правите ли корпоративни портрети?
Да. Мога да снимам вашите служители както в моето студио, така и на локация предложена от вас. 
Фотосесии на новородени
Детски фотосесии
Семейни фотосесии
Фотосесии на бременни
Годежни фотосесии
Сватбени фотосесии
Заснемане кръщене, рожден ден
Заснемане на корпоративни събития
Абитуриентски бал
Лични, модни и будоарни фотосесии
Рекламна фотография
  • Facebook Metallic

Бебешки, детски, семейни и художествени фотосесии в студио и навън и репортажно заснемане на събития; рекламна фотография

фотограф Милена Гигова, гр. София

Profile-photo-logo.jpg

 

Политика за личните данни:

Personal Data