top of page
Запазени права и употреба

Всички фотографии публикувани на този сайт, в блога, на страниците ми във Facebook и Instagram, както и тези, които получавате от мен, са със запазени авторски права и са собственост на Milena Gigova | MILENUITY PHOTOGRAPHY. Употребата им с комерсиална цел, без съгласието на автора, е нарушение на закона. Ако желаете да ги ползвате за комерсиални цели, моля свържете се с мен, за да обсъдим.

Milena Gigova | MILENUITY PHOTOGRAPHY си запазва правото да използва заснените кадри единствено и само с цел популяризиране на предлаганата услуга и име. Не се споменават имена, освен ако не сме изяснили, че за вас е ок. Моето изкуство е визуално и именно благодарение на фотографиите, които сте видели, сте решили да изберете мен за ваш фотограф. Използването на избрани кадри за моето портфолио е калкулирано в цените на фотосесиите. Ваше право е да пожелаете поверителност. За това моля ако не желаете да публикувам снимки от вашата фотосесия да ме уведомите за това преди самата сесия и да откупите правото за споделяне, т.е. няма да ползвате отстъпката и стойността на сесията ви ще се рекалкулира с +50%. Благодаря за разбирането!

Мерки във връзка с Covid-19

Поради пандемията от коронавирус, влизането в студиото ще се извършва само с маски, които ще се махат единствено при общите кадри.

На входа ще бъдете помолени да дезинфекцирате ръцете и телефоните си, ако ще се наложи да ги ползвате докато сте в студиото.  

Студиото се дезинфекцира след всяка сесия със специален препарат, който е на основата на алкохол, а не на белина. За реквизитите и играчките използвам препарат за дезинфекция на бебешки принадлежности. Текстилите се перат със Сано Максима и се сушат в сушилня на висока температура. Вълнените тъкани и играчки се дезинфекцират с уред с пара.

Правила, насоки, отговори

1. Как и кога да запазя час за сесия?
Колкото по-рано се свържете с мен, толкова по-голям е шансът да съм свободна на желаната от вас дата. Разбира се, ако имам възможност, ще ви запиша и от днес за утре, но това се случва изключително рядко. Можете да запазите час като ми пишете от формата за контакт тук в сайта, като ми напишете съобщение на страницата във Фейсбук или по телефона (0877 760 233). Разчитам да коректност, моля, потвърдете вашата сесия два-три дни преди и не по-късно от 48 часа преди датата на сесията. В случай, че сесията не е потвърдена, моят ангажимент към вас отпада (същото важи и за ваучерите). При потвърдена сесия, но закъснение повече от 30 минути без да ме уведомите за това си запазвам правото да отменя сесията. Благодаря! В случай, че сте с ваучер, нужно да се свържете с мен поне месец преди изтичане на валидността му. Графикът ми върви напред във времето поне месец, а в натоварени периоди и повече. Планирайте да се свържете с мен по-рано, за да мога да ви запиша в предпочитания от вас времеви прозорец. Ако ви се наложи да отмените записана сесия, можем да презапишем. В случай на повторно отменяне, когато има 48 или по-малко часа до сесията си запазвам правото да не ви презапиша. 
 
2. Нужно ли е да заплатя капаро за фотосесия?
Взимам капаро за запазен час за определен тип фотосесии, които изискват повече подготовка, интересът към тях е голям, а местата по-ограничени:
- Кейк смаш сесия

- Фотосесия на бременна
- Фотосесия на новородено 
- Абитуриентска сесия 
- Кампанийна сесия (например коледни, тематични фотосесии - напр. лавандулови, динени и др., които се провеждат в определено време и са с ограничени места.)
За да запазите място за тези сесии е нужно да се заплати капаро в размер на 100лв. , което в последствие се приспада от стойността на избрания от вас пакет. Капарото може да се заплати по банков път или в брой. В случай на форсмажорни обстоятелства (сериозен инцидент и др), които възпрепятстват осъществяването на фотосесията,  моля да ме уведомите възможно най-скоро, за да можем да предоговорим (при възможност) датата за снимки. Можете да очаквате същото и от моя страна. 

3. Нужно ли е да заплатя капаро за събитие?
За събития е нужно да предплатите или да заплатите капаро в размер 50% от стойността на базовия пакет. Капарото може да се заплати по банков път или в брой. В случай на форсмажорни обстоятелства (сериозен инцидент и др), които възпрепятстват осъществяването на събитието,  моля да ме уведомите възможно най-скоро, можете да очаквате същото и от моя страна.

4. Колко по-рано трябва да пристигна за своята сесия?
Моля, бъдете точни за вашата фотосесия! Всяко закъснение отнема от снимачното ни време. Ако имате записан час за 18:00ч., примерно, това означава да започнем да снимаме в толкова часа! Това е важно за всички сесии, но е изключително решаващо при външните сесии, където разчитаме на качеството на ествествената светлината и дори десет минути могат да са от значение за крайния резултат. При студийна сесия, за ваше удобство, моля не идвайте повече от 5 минути по-рано от уговорения час, защото от след всяка сесия студиото се почиства и дезинфекцира и може да не съм свършила с подготовката за вашата сесия. Също така е възможно и да не съм в студиото.  

5. Каква е продължителността на фотосесиите?
Фотосесиите (с изкл. на тези на новородени и художествена фотосесия с грим и прическа) са с продължителност между 20 мин. и 90 мин., като много зависи от вида сесията, настроението на детето (при детска сесия) , избрания от вас пакет, смяна на тоалети и локации/декори. Предварително с вас ще обсъдим всички подробности, за да сте наясно както вие, така и аз с това колко време ориентировъчно ще ни е  необходимо. Поради спецификата си, сесиите на новородени са с продължителност между 2 и 5ч. Моля прочетете подробна информация за тези сесии тук. Художествените сесии, при които визията е специално стилизирана и може да включва грим и прическа на място, също отнемат повече време от една обикновена сесия. 

6. Къде снимате?
За снимки на открито, имам предпочитани местенца за снимане, но заедно с вас ще съгласуваме конкретната локация. Ако желаете студийни снимки, студиото ми се намира на ул. Шумен №7, което е в широкия център на гр. София. 

7. Как да се подготвя за своята сесия?
Тук на сайта ще намерите полезна, подробна информация и съвети за това как най-добре да се подготвите за предстоящата ви сесия. С радост ще обсъдя с всеки от вас избора на тоалети и аксесоари, както и идеи, които бихте желали да реализираме. Разполагам с хубав асортимент от реквизити, аксесоари и детски дрешки, които сте добре дошли да ползвате.

8. Кога се заплаща?
При индивидуални фотосесии заплащането става в деня на снимките, в брой или по банков път.  Можете да заплатите и след като изберете кадрите за обработка ако не сте сигурни колко точно кадъра бихте желали. В този случай, за да започна да обработвам вашите кадри е нужно да сте представили платежно нареждане.   
При заявка за ползване на отстъпка при комбо-услуга (примерно комбо пакет сесия на бременна+сесия на новородено или рожден ден+cake smash сесия), втората сесия се капарира 30% в деня на първата сесия. При неосъществяване на втората сесия в рамките на заявения период (изрично определен между мен и вас период), ангажиментът се счита за изпълнен. Събития (кръщене/сватба/рожден ден/абитуриентски бал и др.), както и фотосесиите изискващи капаро, описани в т. 2,  се капарират в рамките на една седмица от запазването на дата/час.
В случай, че сте заплатили определен брой снимки, но в последствие си харесате повече, можете да си поръчате допълнителни кадри на брой или да увеличите скочите на по-горен пакет (вижте информацията в раздел Фотосесии и услуги)

9. Кой избира кадрите, които да обработите?
Снимките се избират от вас. До 5 работни дни след сесията ви изпращам галерия, от която да изберете кадрите, които желаете да обработя.  Желателно е да направите своя избор до 5 дни след като сте получили галерията. Не е проблем ако ви е нужно повече време, за да изберете, но е желателно да не се бавите много, защото това обърква планирането ми и е възможно, когато ги изберете аз вече да съм в натоварен период и да не съм планирала допълнително време за обработка, поради което да бъдат обработени в  много по-дълъг срок от обявените. Времето за обработка започва да тече от деня, когато ми пратите вашата селекция и ми потвърдите, че е финалната. Случвало ми се е да обработя половин галерия с избрани кадри и след това снимките в нея да бъдат сменени :). 

10. Кога и как ще получа снимките си?
Обработвам сесиите по ред на заснемане, като отделям индивидуално време на всеки един кадър. Ще получите вашите обработени снимки в срок около 20-30 работни дни от датата на заснемане, до 60 работни дни за заснемане на сватба.  Ако желаете, можете да заявите експресно обработване (5 работни дни), което се доплаща +50% от стойността на сесията/събитието.
Получавате достъп по имейл до красиво организирана фото галерия, от където с ПИН код, който получавате от мен, можете да свалите снимките в два формата - оригинален размер и малък размер, оптимизиран за онлайн ползване. Галерията ви е активна 2 седмици (5 дни за Коледни кампании) като можете да я споделяте (цялата или избрани от вас кадри) с приятели, като вие да решите дали те да могат да си свалят снимки или не. Моля, не забравяйте да си свалите снимките и ги свалете от компютър! Свалени със скрийн шот или през телефон съсипва качеството на изображенията и снимките изглеждат неясни, пикселизирани, мътни и са негодни за копиране на хартия :) Също така, желателно е когато качвате снимки онлайн да го правите през компютър, а не през телефона си, за да изглеждат снимките карасиво и с оригиналното им качество. Качените през телефон кадри биват силно компресирани и качеството на изображенията не е хубаво.

11. Давате ли необработени кадри?
Не, не предоставям суров материал. Изключение правя единствено при избор на пакет Diamond - детска/семейна сесия, където освен 35те обработени кадъра можете да получите и всички останали кадри (резолюция за 10х15). Можете да заявите обработка на колкото желаете на брой кадри и над пакет Diamond.  

12. Колко души могат да се снимат в една семейна сесия?
За мен семейството е много специално и ценно. За това силно приветствам, когато родителите желаят да се снимат за спомен с дечицата си. Има семейства с различен състав и брой членове. Все пак, в семейна сесия могат да участват членове от едно семейство или такива с пряка роднинска връзка. При желание да се снимат повече от 6 души (роднини), моля нека го коментираме предварително, като при такава сесия се заплаща по 10лв за всеки допълнителен човек и минималния пакет, който можете да заявите е Стандартен . При желание да се снимат приятелски семейства, всяко заплаща избрания от тях пакет по отделно, като освен общите кадри се правят и индивидуални за всяко семейство. Ако става дума за студийна сесия, то е нужно да се резервират два последователни часа за всяко семейство, като общите снимки се правят при засичането на двете сесии.
 
13. Мога ли да доведа други хора на сесията, които няма да се снимат?
Не е желателно на сесията да присъстват много хора. Опитът ми показва, че въпреки изричните ми инструкции околните да викат детенцето само, когато са застанали възможно най-близо до моя обектив, това, което се случва в реалност е подвикване от всички страни, при което детето се шашва на къде да гледа и съответно тъкмо, когато успея да му привлека вниманието към мен или то се заиграе, някой околен го извиква от съвсем друга посока. Резултатът е не само по-малко сполучливи кадри, но често и превъзбуждане и изнервяне на мъничето.
При останалите сесии също не е желателно да има повече от един придружител, отново поради същата причина - нежелано разсейване.

14. Трябва ли да си носим чисти обувки за студийна сесия?
При влизане в студиото ще бъдете помолени да си сложите калцуни. Ако желаете, можете да се събуете по чорапи или да носите ваши пантофи или чисти обувки. Можете да се снимате боси или да си носите чисти обувки за снимките. Дечицата са по-сладки босички :). Моля ви, обувките, които носите наистина да бъдат чисти! Отпечатъци от подметки не се чистят от фоновете, а и в студиото лазят малки дечица. Нека пазим и тяхното здраве.

15. Приемате ли домашни любимци?
Обичам животните много. Самата аз съм имала две кучета. В същото време след куче е много по-трудно да се дезинфекцира и изчисти, а в студиото влизат новородени и хора с алергии. За това ако имате желание да доведете вашия домашен любимец на сесията ви, то е нужно да запазиете последен за дадения ден час и да знаете, че кучето не може да остане в студиото за цялото времетраене на сесията и да се разхожда свободно. Правим снимките с него и е нужно да бъде изведено или някой да го държи на ръце. В коледна кампания, когато декорите са постоянни и повече, а сесиите по-интензивни, можете да доведете домашен любимец единствено ако може да бъде държан на ръце. Предвид многото елементи по декорите и наличието на силиконов пух и вата, които са много трудоемки за почистване, не позволявам домашните любимци да ходят по декорите в никой момент. 
 
16. Има ли преференциални условия за редовни клиенти?
Да! След 4 осъществени фотосесии при мен ползвате преференции за редовен клиент за всички следващи фотосесии - допълнителни бонус кадри към вашата сесия . Попитайте ме и за моята Доведи приятел бонус програма. 

17. Предлагате ли подаръчни ваучери?
Да. Можете да поръчате ваучер като ми напишете съобщение от контактната форма на сайта или от страницата ми във Фейсбук. Ваучерите са със същата стойност както избрания от вас пакет. Ваучерите не могат да бъдат заменени за паричната им стойност. В съобщението си, моля напишете ваучер за какъв вид фотосесия желаете и кой пакет. Можете да заплатите ваучерите по банков път или в брой.   Внимание: Ваучери закупени след 01.01.2018 г. са с валидност 6м. от датата на закупуване. Нужно е да се свържете с мен поне месец преди изтичане на срока на валидност на вашия ваучер.

18. Снимате ли кръщенета, рожденни дни и други тържества?
Да. Заснемам както частни, така и корпоративни събития. Разгледайте раздел Фотосесии както и портфолиото ми.

19. Предлагате ли продуктова фотография?
Да. Моля свържете се с мен да обсъдим вашите изисквания и да получите оферта.

20. Правите ли корпоративни портрети?
Да. Мога да снимам вашите служители както в моето студио, така и във вашия офис или на локация предложена от вас или от мен. Предлагам както класическите бизнес портрети (head shots), така и по-разчупени Personal Branding фотосесии, с които да се отличите от останалите и да накарате да ви забележат.

21. Мога ли да снимам с телефон в студиото?
Не! В студиото снимам само аз. Можете да си направите кратко видео или да ме помолите да си направим бек стейдж кадри, които да ви пратя по вайбър веднага след сесията, но моля не снимайте фото в студиото! Благодаря!

bottom of page